Belgiëstraat 18 | 5171 PN | Kaatsheuvel

Account

Je ziet ons overal!

Zeilringen worden niet alleen gebruikt in bekende toepassingen zoals zeilboten en banners, maar ook in verrassende toepassingen zoals fietsvelgen. De mogelijkheden met zeilringen zijn eindeloos en gaan verder dan de verwachte toepassingen.
Zeilringen worden over het algemeen gebruikt om de sterkte van materialen te verbeteren en beschadiging te voorkomen bij bevestiging of ophanging. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en uitvoeringen en worden tegenwoordig niet alleen functioneel gebruikt, maar ook ter decoratie in bijvoorbeeld kleding- en lederwaren.

PVC

PVC is een veelzijdig materiaal dat wordt toegepast in diverse sectoren. Het is populair vanwege de uitstekende bestendigheid tegen chemische stoffen, lage ontvlambaarheid en goede isolerende eigenschappen. Daarnaast is PVC een voordelig materiaalsoort ten opzichte van andere kunststoffen zoals polycarbonaat en acryl. Het is het eenvoudig te bewerken en te vormen, waardoor het geschikt is voor verschillende productieprocessen.

Als er een zeilring in PVC geplaatst moet worden, moet er eerst een gat worden geponst in het materiaal. Aangezien PVC vrij flexibel is en de zeilring stevig moet blijven zitten, wordt aangeraden om het gat iets kleiner te maken dan de diameter van de zeilring. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het plaatsen van de zeilring in PVC, omdat PVC een relatief zacht materiaal is en gemakkelijk kan scheuren of beschadigd kan raken als er te veel druk wordt uitgeoefend.

Er zijn verschillende gereedschappen beschikbaar voor het ponsen van het gat en het bevestigen van de zeilring, van handslaggereedschappen tot volautomatische zeilringmachines.

Textiel

Zeilringen worden ook veel gebruikt in textieltoepassingen, zoals gordijnen of kleding. Door het gebruik van zeilringen wordt het textiel op een stevige manier bevestigd en kan het gemakkelijk worden opgehangen. Daarnaast worden zeilringen vaak gebruikt in banners en vlaggen, waarbij het textiel aan een frame wordt bevestigd, de zeilringen zorgen voor een sterke en duurzame bevestiging. In de mode-industrie worden zeilringen steeds vaker gebruikt voor decoratieve doeleinden, zoals het versieren van kledingstukken of het bevestigen van accessoires aan tassen of schoenen. Er zijn verschillende soorten zeilringen beschikbaar voor textieltoepassingen, afhankelijk van de grootte, kleur en materiaalsoort.

Outdoor

Bij het gebruik van zeilringen voor outdoor toepassingen is het essentieel om rekening te houden met verschillende factoren, waaronder de bestendigheid tegen UV-straling, water, vocht en corrosie. UV-straling kan het materiaal van de zeilring verzwakken, verkleuren of zelfs laten scheuren. Daarom is het van groot belang om zeilringen te kiezen die bestand zijn tegen deze schadelijke effecten. Daarnaast worden outdoor-zeilringen vaak blootgesteld aan water en vocht, wat kan leiden tot corrosie, roest en beschadiging van zowel de zeilringen als de toepassing waarin deze wordt gebruikt. Het is daarom belangrijk dat de zeilringen bestand zijn tegen corrosie, vooral als ze worden blootgesteld aan omgevingen met zout, water of chemische stoffen.

Als u zeilringen voor outdoor toepassingen wilt gebruiken, is het belangrijk om te letten op het materiaal, de afwerking en de toplaag van de zeilringen. Fepatex biedt verschillende soorten zeilringen die beschermen tegen UV-straling, water/vocht en corrosie. Kies voor de juiste zeilringen om ervoor te zorgen dat uw outdoor toepassing duurzaam en betrouwbaar is.

Leder

Zeilringen worden gebruikt in de mode-industrie en in de productie van lederwaren zoals schoenen, riemen, tassen en portemonnees. De zeilring krijgt veelal een praktische, stijlvolle en decoratieve functie. In lederwaren worden zeilringen gebruikt om bijvoorbeeld veters te rijgen in schoenen of gespen te bevestigen in tassen of riemsluitingen. Daarnaast worden lederen toepassingen vaak gedecoreerd met zeilringen en andere metaal fournituren. Zoals voor elke toepassing, zijn er voor lederwaren verschillende keuzen aan materialen en kleuren en worden de ringen ook vaak custom afgewerkt.
Bij het plaatsen van zeilringen in lederwaren is het van belang dat de kwaliteit van de zeilring goed is en deze zich perfect bevestigd in het leer. De zeilringen moeten stevig bevestigd worden zodat deze niet loskomen of kunnen breken.

Toepassingen