Belgiëstraat 18 | 5171 PN | Kaatsheuvel

Account

Fepatex heeft regelmatig gebruikte machines in het assortiment welke u op deze pagina kunt bekijken. Bent u op zoek naar een specifieke machine of heeft u speciale wensen, dan staan onze specialisten voor u klaar om u hierbij te helpen.

Een gebruikte machine aanschaffen

Bij Fepatex hebben wij regelmatig gebruikte machines beschikbaar. Deze machines dienden bijvoorbeeld als demomodel, zijn teruggekomen na een testperiode of zijn ingeruild door een klant in verband met een upgrade of vernieuwing van het machinepark. Aangezien ze dan nog zeker een lange tijd van dienst kunnen zijn, is het een mogelijkheid een goede en complete machine aan te schaffen tegen een aantrekkelijke prijs.

Waarom kiezen voor een gebruikte machine?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een gebruikte machine. Ze werken vaak net zo goed als een nieuwe en het grote voordeel is dat “de kop er af is”, wat het aanschaffen ervan misschien net wat makkelijker maakt. Wat ook de reden is, bij Fepatex zorgen we dat ook de tweedehands machine als nieuw functioneert! 

Extra opties toevoegen

Een gebruikte machine kan al voorzien zijn van diverse opties, maar mocht deze nog niet naar wens zijn, dan kunt u altijd extra opties toevoegen en laten installeren welke een aanvulling zijn voor uw toepassing. Onze specialisten kunnen u hierbij altijd adviseren met betrekking tot de verschillende mogelijkheden! 

Garantie en onderhoud

Omdat wij achter onze machines staan worden deze altijd uitvoerig nagekeken en getest door onze specialisten in de werkplaats voordat ze te koop worden aangeboden en geven wij tot 12 maanden garantie. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om desgewenst bij ons een servicecontract af te sluiten. Dan weet u ook zeker dat de machine het juiste onderhoud krijgt wanneer dat nodig is. 

Wist u dat...

U op een gebruikte machine ook extra opties kunt laten installeren?

Veelgestelde machine vragen

vragen & antwoorden

Het plaatsen van een zeilring gebeurt op verschillende manieren. Het is afhankelijk van de hoeveelheid zeilringen dat u wilt plaatsen, welke machine bij u past. 

 1. Handslaggereedschappen
  Advies: voor het plaatsen van 0 – 50 zeilringen per uur.
 2. Handpersen 
  Advies: voor het plaatsen van 50 – 100 zeilringen per uur.
 3. Semi-automatische zeilringmachine
  Advies: voor het plaatsen van 100 – 500 zeilringen per uur.
 4. Vol-automatische zeilringmachine
  Advies: voor het plaatsen van 500 – 1000 zeilringen per uur. 

De meeste machines hebben wij in onze showroom staan en kunt u eerst testen voordat u deze aanschaft. Wilt u eerst een machine testen in uw productielijn, kan dit in overleg met een van onze sales medewerkers. U krijgt de machine dan een bepaalde tijd op proef waarna u zelf kunt beslissen of u de machine wilt aanschaffen. 

Voordat we de machine aan u leveren, wordt de machine in de werkplaats goed afgesteld en getest op uw materialen. Hierdoor is de machine direct klaar om te gebruiken. De machines worden door ons verzonden op een veilige en betrouwbare manier zodat de machine niet beschadigd kan raken tijdens het transport. 

Wilt u liever een installatie op locatie door een van onze servicemonteurs? Dat is mogelijk. Neem contact op met onze customer service voor de mogelijkheden. 

De machines worden gebruiksklaar verzonden waardoor u direct aan de slag kunt. Wilt u toch liever een monteur op locatie, die uw machine installeert en een korte gebruikersinstructie geeft, dat is mogelijk. 

Het plaatsen en afstellen van de stempel in uw machine is van belang bij de afwerking van uw product. Als u de stempel te strak afstelt, kan er bij dunne materialen plooivorming ontstaan en bij dikkere materialen kan de ring of zelfs de stempel scheuren of breken. 

Stel een stempel altijd in stappen af en test deze dan met het materiaal waarin de ring geplaatst wordt. 

Bij Fepatex stopt het niet bij de onze geleverde producten. Naast het leveren van machines en bijbehorende zeilringen, levert Fepatex ook service & support. Wij gaan nóg een stapje verder met onze All-In Solution.

Bij de All-In Solution betaalt u enkel voor onze zeilringen. Wat u krijgt van ons zijn twee zeilringmachines. Een zeilringmachine staat in uw productielijn en de tweede dient als back-up voor als de eerste machine in storing loopt of onderhoud nodig heeft. De tweede machine kunt u gebruiken in uw productielijn, u meldt het defect bij onze customer service en een van onze monteurs komt langs om u ‘reserve’ machine snel te repareren. Zo heeft u nooit meer last van een stilstaand productieproces .

Thijn01

Neem contact op voor meer informatie

Thijn van Riel – Inside sales