Belgiëstraat 18 | 5171 PN | Kaatsheuvel

Account

Met een ruim assortiment aan zeilringen, heeft Fepatex zeilringen geschikt voor oneindig veel toepassingen.

Wij hebben dé perfecte zeilring

Bij Fepatex produceren we metalen zeilringen en leveren deze aan verschillende sectoren in de technische confectie- en maakindustrie. Ons uitgebreide assortiment bevat verschillende soorten en maten zeilringen, gemaakt van messing, ijzer, roestvrij staal, aluzink en aluminium. De zeilringen worden op een moderne en milieuvriendelijke manier geproduceerd en gegalvaniseerd. Fepatex levert een zeer ruim assortiment aan zeilringen in allerlei soorten, maten, kleuren en afwerkingen.

Of het nu over grote volumes of kleine aantallen gaat, bij Fepatex zijn wij in staat om snel te produceren omdat de productie in eigen beheer plaatsvindt. Buiten het assortiment zeilringen produceert Fepatex ook andere metaalfournituren en accessoires waaronder automatische nietjes, holnieten, haken en drukknopen.

Wij hechten veel waarde aan de kwaliteit en prijsverhouding van onze producten en streven er daarom ook naar om kwaliteitsproducten te leveren tegen een eerlijke en aantrekkelijke prijs. De flexibiliteit, know-how, snelheid en dynamiek zijn kenmerkend voor ons bedrijf.

Altijd de geschikte zeilring met de zeilring configurator!

Met veel kennis en jarenlange ervaring weten we dat een zeilring een complex product is en van groot belang voor het succes van uw eindproduct. Net als u streven wij ernaar om een passend kwaliteitsproduct aan uw eindgebruiker te bieden. Wij geven daarom altijd een eerlijk en betrouwbaar advies over de beste afwerking voor uw product, waarbij we rekening houden met de toepassing waarvoor het gebruikt zal worden en andere belangrijke factoren die een rol spelen bij de keuze van een geschikte zeilring.

Bij Fepatex houden we de ontwikkelingen op de markt nauwlettend in de gaten, zodat we onze klanten op de meest effectieve manier kunnen helpen bij het gebruik van hun zeilringen en zeilringmachines. Als u er zelf niet uitkomt, begrijpen we dat maar al te goed. Daarom kunt u contact opnemen met een van onze experts of gebruikmaken van onze zeilringconfigurator.

How it's made?

Fepatex produceert zeilringen door middel van het stansen van verschillende soorten bandstaal met verschillende diktes. We combineren oude en moderne technologieën om hoogwaardige zeilringen te vervaardigen. Met progressieve mallen zorgen voor maatvaste en kwalitatief hoogwaardige zeilringen. De keuze het ruwe bandstaal is ook zeer bepalend voor de uiteindelijke prijs en kwaliteit van de zeilringen.

Materialen

Onze zeilringen zijn vervaardigd uit een assortiment van vijf verschillende grondstoffen. De selectie van het materiaal is afhankelijk van de specifieke vereisten van de klant en de beoogde toepassing van de zeilring. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen en is daarom bepalend voor de uiteindelijke keuze en toepassing. De prijs speelt vaak ook een rol bij het maken van de juiste keuze voor de kwaliteit van de zeilring. Het metaalband…

Kleuren

Er zijn twaalf standaard kleuren beschikbaar voor zeilringen van messing en ijzer. De kleuren zijn te vinden op de kleurkaart. Messing heeft van nature een gouden kleur en wordt onbehandeld of gepolijst gebruikt. Vervolgens is het mogelijk om de ringen te vernikkelen of galvaniseren in zwart of in een andere kleur. Galvaniseren biedt niet alleen de mogelijkheid om de kleur aan te passen, maar zorgt ook voor extra bescherming tegen roest of afgeven…

Toepassingen

Zeilringen worden niet alleen gebruikt in bekende toepassingen zoals zeilboten en banners, maar ook in verrassende toepassingen zoals fietsvelgen. De mogelijkheden met zeilringen zijn eindeloos en gaan verder dan de verwachte toepassingen.
Zeilringen worden over het algemeen gebruikt om de sterkte van materialen te verbeteren en beschadiging te voorkomen bij bevestiging of ophanging…

Veelgestelde zeilring vragen

vragen & antwoorden

Bij het geven van advies houden we rekening met verschillende factoren. Het is belangrijk om te weten in welke toepassing u de zeilring wilt gebruiken en wat uw specifieke wensen zijn.

Er zijn diverse methoden om zeilringen in uw materiaal te bevestigen, waarbij de keuze van het gereedschap afhankelijk is van de hoeveelheid zeilringen die u wilt plaatsen en de capaciteit van het gereedschap.

Ons advies luidt als volgt:

  • Handmatig aanbrengen met handslaggereedschappen voor het plaatsen van 0-50 zeilringen per uur.
  • Handmatig aanbrengen met een handpers voor het plaatsen van 50-100 zeilringen per uur.
  • Semi-automatische zeilringmachine voor het plaatsen van 100-500 zeilringen per uur.
  • Volledig automatische zeilringmachine voor het plaatsen van 500+ zeilringen per uur.

Er zijn verschillende soorten tegenringen die van belang kunnen zijn voor de afwerking van uw product, afhankelijk van de serie zeilring die u gebruikt. Hieronder vindt u de beschikbare opties:

  • Standaard tegenring
  • Automatische tegenring: deze wordt gebruikt bij het verwerken van zeilringen met onze vol-automatische zeilringmachines. De hoger opstaande rand van deze tegenring geleidt de ring gemakkelijk door de raceway.
  • Getande tegenring: als u meer grip nodig heeft in bepaalde toepassingen of materialen, dan kunt u kiezen voor een getande tegenring. Door de kleine tandjes in de tegenring heeft de zeilring net iets meer grip in het materiaal en zal deze niet snel gaan draaien.
  • Heavy duty tegenring: als u zeilringen nodig heeft voor een zware toepassing of materialen en u wilt dat de ring in geen mogelijkheid meer gaat draaien, kies dan voor een heavy duty tegenring. Deze ring heeft grote, lange tanden die bij het plaatsen zorgen voor een goede grip. De ring zal niet bewegen en kan in (bijna) geen mogelijkheid meer worden verwijderd.

Een zeilring kan in principe in elk gewenst soort materiaal geplaatst worden. Zolang er een gat geponst kan worden (zowel handmatig als met een machine), kan er een zeilring in worden geplaatst.  

Het is afhankelijk van de serie en het materiaal van de zeilring in welke kleur deze te verkrijgen is. In veel gevallen kunnen, buiten de standaard kleuren, de ringen verwerkt worden in RAL-kleuren en in trend kleuren. Buiten de kleurenkaart is er ook de mogelijkheden om de zeilring met logo of eigen print te produceren. Het produceren van specials gaat op aanvraag.

Bij Fepatex verkiezen we kwaliteit boven kwantiteit. Onze zeilringen worden intern geproduceerd, waardoor we de kwaliteit kunnen waarborgen en onze klanten altijd een eerlijk en passend advies kunnen geven dat perfect aansluit bij hun toepassingsbehoeften.

Fepatex kan niet aansprakelijk worden gesteld voor onjuist gebruik, eventuele vervolgschade of andere vormen van schade die wordt veroorzaakt door de keuze van het materiaal. Als klant bent u zelf verantwoordelijk voor de selectie, toepassing, bijwerkingen en/of geschiktheid van het eindproduct. Wij bieden u alleen de juiste informatie en het nodige advies om een weloverwogen materiaalkeuze te maken voor uw eindproduct.

Galvaniseren is een methode die gebruik maakt van elektriciteit om een voorwerp te bedekken met een laagje metaal, bijvoorbeeld elektronisch verzinken, vernikkelen of verchromen. Bij galvaniseren gaat het om een waterige oplossing waarin het metaal dat moet worden neergeslagen is opgelost. Door de elektrische stroom die door het product en door de vloeistof loopt, worden de metaaldeeltjes naar het productoppervlak toe getrokken. Er vindt een elektrochemische reactie plaats waardoor het opgeloste metaal een vaste metaallaag vormt om de zeilring.

In ons productiebedrijf, galvaniseren we op een zeer milieuvriendelijke manier en waarborgen een goede en stabiele kwaliteit zonder gevaar en/of verontreiniging voor mens en aarde. Met kwalitatief goede apparatuur en filtersystemen worden onze zeilringen geproduceerd middels een ecologisch verantwoord proces.

“Ervaring, kennis en passie voor je vak. Het succes van onze klant is ons succes. Internationaal of lokaal, koplopers in techniek en uitvoering”​​

Aysin Sali – Accountmanager